Lisäohjeita ja linkkejä - Julkaise Kaikille Siirry suoraan sisältöön

Lisäohjeita ja linkkejä

Olemme koonneet tälle sivulle pääosin englanninkielisiä ohjesivustoja ja verkkokursseja, joiden avulla saavutettavasta julkaisemisesta saa lisää tietoa.

Ohjesivustoja

Accessible Publishing Learning Network – APLN
Kanadan hallituksen tuella tehty sivusto, jossa on runsaasti neuvoja ja ohjeita erilaisten digitaalisten kirjojen tuottajille.

Barrierefreiheit – Börsenverein des Deutschen Buchhandels
Saksankielinen sivusto saavutettavasta julkaisemisesta ja esteettömyysdirektiivin vaatimuksista. Sivustolta voi mm. ladata oppaat saavutettavien epub- ja pdf-tiedostojen tekemiseen.

DAISY Accessible Publishing Knowledge Base
Tärkeä ohjesivusto saavutettavien epub-kirjojen tuottajalle. Sivustolla on runsaasti koodiesimerkkejä.

EPUB Secrets
Nimensä mukaisesti sivustolla on artikkeleja ja uutisia EPUB-formaatista.

Inclusief publiceren
Hollanninkielinen ohjesivusto saavutettavasta julkaisemisesta

Inclusive Publishing
Kansainvälisen Daisy-konsortion ylläpitämä englanninkielinen sivusto, jota päivitetään säännöllisesti. Sivustolla on tietoa standardeista ja työkaluista sekä uutisia saavutettavasta julkaisemisesta.

Making Accessible Books
Kanadan hallituksen rahoittama Humber Collegen ylläpitämä sivusto, jossa on paljon tietoa erilaisista kirjamuodoista ja niiden saavutettavuudesta. Kannattaa etenkin tutustua osioon E-Books. Sivusto on julkaistu myös ranskankielisenä versiona.

Verkkokursseja

Accessible Ebooks from InDesing – Laura Bradyn videokurssi
Ilmainen videokurssi YouTubessa epub-kirjojen tuottamisessa. Kurssissa on 32 videota, jotka on tekstitetty englanniksi. Linkki johtaa Laura Bradyn sivustolle, jossa kerrotaan tarkemmin kurssin sisällöstä ja jossa on linkki kurssin videoihin. Kurssi on julkaistu toukokuussa 2023.

  • Laura Bradyn Youtube-video: Accessible EPUBs: Update to InDesign 19.4 esittelee keväällä 2024 julkaistun 19.4-version parannukset (accessibility metadata, decorative images, page navigation, cover image alt text).

Editing Ebooks – LinkedIn Learning course by Laura Brady
Kurssi sopii hyvin epub-kirjojen tekemistä aloitteleville tai niille, jotka haluavat tietoa epub-kirjoista. Formaatin lisäksi kurssille esitellään työkaluohjelmia.

EPUB Accessibility Using InDesign — LinkedIn Learning course by Laura Brady
Erinomainen kurssi siitä, mitä InDesignilla voi tehdä ja miten epub-tiedostojen saavutettavuutta pitää korjata InDesignin jälkeen. Kurssi sisältää paljon esimerkkitiedostoja.

Creating Accessible PDFs – LinkedIn Learning course by Chad Chelius
Hyvä johdatus pdf-tiedostojen saavutettavuuteen ja siihen, miten pdf-tiedostojen saavutettavuutta voi parantaa Adobe Acrobat Pro DC -ohjelmalla. Kurssi neuvoo myös, miten saavutettavia pdf-tiedostoja voi tehdä Word-, PowerPoint- ja InDesign-ohjelmilla.

Webinaaritallenteita

Daisy-konsortion webinaarisarjassa on runsaasti saavutettavaan julkaisemiseen liittyviä webinaareja. Kaikki englanninkieliset tallenteet on tekstitetty. Seuraavat webinaari käsittelevät epub-kirjojen tuottamista:

How to make accessible e-books: a workshop for beginners
BooknetCanadan verkkotyöpajan tallenne kesäkuulta 2022. Englanninkielinen video on julkaistu Youtubessa ja on tekstitetty englanniksi.

Videoita

Videon om tillgänglig e-boksutformning
Ruotsinkielinen video saavutettavan e-kirjan tekemisestä. Videon on tuottanut Myndigheten för tillgängliga medier ja se on tekstitetty ruotsiksi ja englanniksi. Kesto 4 min 31 s.

The accessibility journey of an e-book
Fondazione LIA:n tuottama englanninkielinen video. Kesto 5 min 24 s. Tekstitetty englanniksi.

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 8.5.2024.

Takaisin ylös